Neel Bramsnæs Teilmann
Pianist

Nyheder

Biografi

Billeder

Lyd & Video

Kontakt

Mit formelle CV kan downloades her

Første skridt på vejen mod at blive musiker, tog mine forældre for mig, da jeg som 4-årig blev sendt til violinspil hos min faster. Idet jeg kommer fra en familie med mange musikere, var det en helt naturlig del af min barndom at gå til spil, men det var først da jeg som 6-årig skiftede til klaveret, at min interesse for musikken for alvor blev fremtrædende. Jeg var efternøler, og min søster og mine kusiner gik da allerede på Konservatoriet, og jeg var altid med på tilskuerrækkerne når de spillede koncerter. Jeg elskede kammermusik, især Shostakovitj’ klaverkvintet gjorde stort indtryk, og jeg husker tydeligt den uhåndgribelige forestilling om, at det en dag kunne blive mig der stod på scenen og var midtpunkt.

Jeg begyndte dog først selv på Konservatoriet efter gymnasiet og havde på det tidspunkt opdaget så mange spændende fag, at jeg var meget i tvivl om hvorvidt musikken skulle blive min levevej. Jeg besluttede dog at give Konservatoriet et år, inden jeg tog den endelige beslutning, og da det første år var omme, havde jeg ikke længere noget valg. Jeg måtte simpelthen fortsætte med denne vanskelige, umulige, men samtidigt helt fantastiske og givende passion der var musikken. Og ikke bare musikken, men også de mennesker der beskæftigede sig med den, som jeg på en eller anden måde følte mig særligt på bølgelængde med.

Efter 4 år på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium hos Amalie Malling, synes jeg det var på tide at komme ud og prøve kræfter med den store verden, og tog til Finland hvor jeg studerede 2 år på Sibelius-Akademiet hos Eero Heinonen. Efter en lærerig Finlands-færd vendte jeg hjemad og blev optaget på Solistklassen ved DKDM med Jens Elvekjær som lærer. Allerede fra starten af min konservatorietid var jeg meget optaget af at spille kammermusik, og på andet år af solistklassen fandt jeg sammen med 3 strygere i det der senere blev til Copenhagen Piano Quartet. Vi havde timer hos Tim Frederiksen, gik til konkurrencer, og da jeg i februar 2012 debuterede fra solistklassen, blev det alligevel ikke enden på min studietid, for samme år begyndte vi i CPQ på solistklassen for ensembler hos netop Tim Frederiksen.

Sideløbende med al denne studeren har jeg dog hele tiden haft en aktiv koncertkalender både som solist, bl.a. med Odense Symfoniorkester og Copenhagen Phil, som kammermusiker ved festivaler og musikforeninger over hele landet og som lied-pianist – en genre jeg holder utroligt meget af. Undervisning har der også været en del af, for man går ikke igennem et så langt studieforløb, synes jeg, uden at have trang til at lære noget af det fra sig.

Jeg har altid syntes at det var frygtelig svært at svare på hvilken slags (klassisk) musik jeg bedst kunne lide. Hver komponist eller genre har jo sit personlige sprog. Med nogle er der en umiddelbar tiltrækning, med andre må man give sig tid til at forstå nuancerne. Allerede relativt tidligt i min musikalske udvikling, fattede jeg interesse for den nye kompositionsmusik. Det ville på det tidspunkt sige musik skrevet efter 1950’erne. Det var nu ikke den interesse der førte til at jeg i 2012 giftede mig med en komponist, men det har selvfølgelig ikke gjort den mindre, og bl.a. ført til at jeg har indspillet Rune Glerups Sonate i 7 satser for Dacapo Records. Samme selskab har desuden udgivet CPQ’s første CD med klaverkvartetter af den dansk/tyske Friedrich Kuhlau i 2015.

Alt i alt må man sige at musikken har bragt mig mange oplevelser, mange glæder, mange udfordringer, men frem for alt en måde at udtrykke mig på, som jeg ellers ikke ville kunne finde, og ikke ville kunne undvære. Folk spørger ofte hvordan sådan en spinkel kvinde kan frembringe så meget lyd eller kommenteret hvordan min personlighed forvandler sig ved klaveret. Jeg tror at uden musikken ville jeg mangle en stor del af mig selv, og derfor bliver jeg ved med at arbejde frem imod at lære endnu mere musik at kende og blive endnu bedre til at udtrykke mig igennem den. Og jeg føler mig meget heldig at jeg kan kalde det mit job.

- Neel Teilmann


Nedslag i min musikalske karriere:

 • 2004: Vinder af den danske Steinway Festivals ”The Steinway Student VIP prize”

 • 2006: Solist med Odense Symfoniorkester i Beethovens 2. klaverkoncert

 • 2007: Modtager af Van Hauens Legat og solist med Kammerorkestret Arco i Griegs klaverkoncert

 • 2009: Modtager af stipendium fra Sonning Fonden og diplomeksamen fra DKDM

 • 2010: Solist med Copenhagen Phil i Mozart d-mol klaverkoncert

 • 2012: Debut fra Solistklassen på DKDM

 • 2012: Solist med Amatørsymfonikerne i Beethovens 4. klaverkoncert

 • 2012: Vinder af DKDMs kammermusikkonkurrence og prismodtager ved den internationale Johannes Brahms Competition med CPQ

 • 2013: Vinder af Val Tidone International Chamber Music Competition med CPQ

 • 2013: Solist med Copenhagen Phil i uddrag af Rune Glerups Klaverkoncert

 • 2013: Modtager af Jacob Gades Legat samt stipendium fra Sonning Fonden med CPQ

 • 2014: Prismodtager ved P2s Kammermusikkonkurrence og turné i Kina med CPQ

 • 2015: Udgivelse af debut-CD med klaverkvartetter af Kuhlau for Dacapo Records og debutkoncert fra Solistklassen med CPQ

 • 2015: Modtager af karriere-legatet ”Den Unge Elite” fra Statens Kunstfond med CPQ